top of page

Cursus Adobe Lightroom

Als je een abonnement hebt op Adobe Photoshop, krijg je Lightroom er gratis bij, maar wat is het nou eigenlijk voor programma? Is het niet gewoon een light versie van Photoshop? 

 

Maar als bijna elke fotograaf er mee werkt moet er toch wel verschil zijn? Ik heb me erin verdiept en verschil is er zeker. Adobe Lightroom is een programma waar je als professioneel  en als amateur fotograaf je foto’s corrigeert en bewerkt.

 

Geen één gemaakte foto wordt direct de wereld in gestuurd voordat deze is bewerkt. In deze cursus leer je hoe je eigen foto’s (van zowel gewone camera als smartphone) kunt beoordelen en corrigeren naar een professioneel uitziende foto.

En als je nou een hele fotosessie achter de rug hebt en een reeks van 200 foto’s verder,  kan je met 1 druk op de knop de hele reeks verbeteren, exporteren en voorzien van een beeldmerk. Oke dat is misschien iets overdreven, maar je hoeft niet elke foto per stuk te bewerken en kan je voorinstelling op de hele batch loslaten. 

WAT GA JE LEREN?

  • het verschil tussen Adobe Photoshop en Adobe Lightroom Classic

  • stap voor stap het programma door

  • foto’s te beoordelen en te corrigeren

  • gebruik van instellingen zoals belichting, hooglichten, contrast etc.

  • uitleg fotograferen in RAW

  • gebruik maken van presets, maak ze zelf of haal ze van het internet

  • live fotograferen met je laptop als scherm

  • al je foto’s te voorzien van een beeldmerk met 1 druk op de knop

  • snelle uitleg van de Smartphone versie van Lightroom

VOOR WIE GESCHIKT

- Amateur of semiprofessional fotograaf

- Andere enthousiastelingen die graag veel foto’s maken en deze willen leren verbeteren

 

VEREISTE

- Laptop met Adobe Lightroom Classic (deze is gratis te uit te proberen voor 7 dagen)

- Eigen fotoserie om je kennis in de praktijk te brengen. Het mag een serie zijn gemaakt met een smartphone, spiegelreflex camera of een andere camera. Ik moet er wel bij vermelden dat de beste resultaten worden behaald als je in RAW hebt gefotografeerd. Hierin zit nog de meeste informatie waar aan te sleutelen valt.

 

De cursus bestaat uit uitleg van het programma, en daarna ga je aan de slag gaan met je eigen fotoserie te bewerken, zodat je de kennis meteen in de praktijk kan brengen. Zie je ook meteen waar je tegenaan loopt. Een natuurlijk de hand-out voor thuis waarin het programma wordt uitgelegd.

Voorbeeld-lightroom2.png
Voorbeeld-lightroom1.png

INFORMATIE

De cursus is van 10:00 tot ± 15:30 uur en wordt gegeven in het ETC in Culemborg. De programma's zijn gratis te downloaden via de Adobe website en kunnen 7 dagen gebruikt worden of je neemt een abonnement voor 1 maand. Je dient je eigen laptop (Windows of MAC) mee te nemen met de programma's reeds geïnstalleerd zodat we meteen aan de slag kunnen.

Klik hier voor de Algemene voorwaarden.

DATA 2022

Binnenkort komen de data voor 2022

LOKATIE

ETC DESIGN CENTER Randweg 20, 104 AC Culemborg  of bij jou op kantoor of thuis.

TARIEVEN

Offline: € 195,- excl btw halve dag incl koffie & thee 
1 op 1 les
€ 250,- excl btw incl handout. Duur: 2 - 2,5 uur De cursus wordt gegeven in Maarsen of op een lokatie van jouw keuze. Excl reiskosten

bottom of page